De wijnen uit het zonovergoten Chili zijn wereldwijd geliefd.

Met meer dan 109.000 hectare aan wijngaarden is Chili één van de landen uit de nieuwe wijnwereld. Het land staat internationaal bekend om haar fruitige kwaliteitswijnen uit de regio’s Maipo Valley, Casablanca Valley en Curicó Valley. Bovendien is het Chileense klimaat koeler en vruchtbaarder dan in Argentinië, wat jaarlijks 13 miljoen hectoliter wijn oplevert.

Chili beschikt over een rijkdom aan klassieke blauwe druivenrassen.

Denk daarbij aan de cabernet sauvignon, merlot, chardonnay en sauvignon blanc. Ook komt in Chili de sémillon uitstekend tot zijn recht. Hoewel dit druivenras niet in elk land gedijt, heeft Chili het ideale klimaat voor een prachtige oogst.

The Vinest werkt samen met wijnhuizen in Zuid-Amerika.

In Chili mochten wij het verhaal van verschillende wijntelers doorgronden. Een goed gevoel bij het proces en het product gaat boven alles. Daarom selecteerden wij bij Viña von Siebenthal en Villard Fine Wines de (h)eerlijkste kwaliteitswijnen. Lees meer over onze wijnhuizen.

De meest smaakvolle Chileense wijnen bestelt u bij The Vinest. Bekijk ons aanbod en laat u betoveren door de elegante en fruitige smaken.