Onze wijnhuizen

Onze wijnhuizen

The Vinest werkt samen met wijnhuizen in Zuid-Amerika

In Chili lieten wij ons betoveren door de charme van de wijngaarden en mochten wij het verhaal van de wijntelers doorgronden. Een goed gevoel bij het proces en het product gaat boven alles. Daarom selecteerden wij bij Viña von Siebenthal en Villard Fine Wines  de (h)eerlijkste kwaliteitswijnen.

Fles rode wijn van Vina von Siebenthal de Carmenere uit het jaar 2017 naast een haasbiefstuk.

Viña von Siebenthal

Een prachtige elegantie met een fijne doordrinkbaarheid. Dat is de onderscheidende kracht van Viña von Siebenthal. Mauro von Siebenthal startte in 1998 dit kleine wijngoed in Aconcagua Valley, noordelijk van Santiago. Decennia later produceert hij rond de 150.000 flessen per jaar.

De oogst bestaat grotendeels uit carmenèredruiven. Mede door Von Siebenthal versterkt dit druivenras de positie van Chili als wijnland.

Velden vol met wijnranken van het wijnhuis Villard fine wines in Zuid-Amerika.

Villard Fine Wines

Al meer dan drie decennia staat Villard Fine Wines bekend als één van de beste wijnproducenten van Casablanca Valley. Door gebruik te maken van de uitzonderlijke eigenschappen van het lokale terroir, weet Villard wijnen van superieure kwaliteit te produceren.

Met innovatieve productietechnieken en de consistente oogst van cool-climate druivenrassen heeft Villard zich internationaal op de kaart gezet.

De gebroeders Adolfo en Gustavo Brennan proosten een glas rode Amansado wijn.

Amansado

Amansado Wines werd in 2012 opgericht door de broers Adolfo en Gustavo Brennan, succesvolle ondernemers uit Mendoza. Geïnspireerd door zijn andere passie, het fokken van Criollo paarden, zijn de wijnen van Amansado Winery het resultaat van de inspanning van vele jaren en gedeelde dromen. Het benadrukt de deugd van het geduldig wachten, kalmeren en tot rust brengen van de wijn van de wijngaard waaruit hij geboren is, om zijn karakter te begrijpen.

Het wijnhuis van Jean Bousquet in Argentinië op een mooie zomerse dag.

Jean Bousquet

In 1990 werd Jean Bousquet, afkomstig uit Carcasonne in Zuid-Frankrijk en derde generatie wijnmaker, verliefd op de Gualtallary Valley – een dor, afgelegen en schilderachtig terrein hoog in Tupangato, Uco Valley. Bousquet ontdekte het terroir van zijn dromen, een ideale plek om biologische wijnen te produceren – de perfecte mix tussen zijn Franse thuisland en de Nieuwe Wereld. Na de oprichting van het familiewijnhuis Domaine Bousquet, dat momenteel door zijn kinderen wordt gerund, begon Jean Bousquet een boetiekonderneming met een unieke signatuur. Momenteel heeft hij een boerderij van meer dan 40 hectare met biologische druiven, een wijnmakerij en een restaurant.