Image thumbnail

Dry Aged gegrilde rib-eye chimichurri

Dry-aged gegrilde rib-eye met chimichurri

Hoofdgerecht – 2 personen – bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten chimichurri

3 tenen knoflook, zeer fijngehakt
1 verse jalapeñopeper, fijngehakt met zaadjes
½ rode peper, fijngehakt met zaadjes
½ bos platte peterselie, zeer fijngehakt
½ bos koriander, zeer fijn gehakt
6 takken oregano, blaadjes zeer fijngehakt
ca. 100 ml olijfolie
sap van ½ – 1 citroen
½ el zout
versgemalen peper

1 dry aged ribeye ca. 250-300 g, op kamer temperatuur
grof zeezout
olijfolie

Bereiding chimichurri

Het is even een klusje om alles te snijden, maar zeker de moeite waard. Roer alle ingrediënten door elkaar en proef. De kruidensaus is pittig, licht zoutig en fris van smaak. Breng indien nodig verder op smaak. Afgedekt onder een laagje olie zeker een week houdbaar in de koeling.

Bereiding vlees 

Dry aged rib eye heeft een uitgesproken smaak. Het vlees heeft namelijk lange tijd gerijpt. Een goede slager heeft dit in huis. Mocht je het niet kunnen vinden, haal dan een ‘gewone’ rib eye. Dep het vlees droog. Bestrooi met grof zeezout en smeer in met een klein beetje olie. Zorg ervoor dat de grillplaat (of de bbq) op de juiste temperatuur is. Gril het vlees ca. 2-3 min aan beide kanten. Serveer met de chimichurri.

Lekker met hasselback-aardappels en een groene salade.

Wijn aanraders 

Andesterra Merlot

Carmenére 

Pinot Noir/Expresión Reserve

Le Pinot Noir/Grand Vin